Få et spindekursus, workshop eller et foredrag om håndspinning

Skal I opleve at have fingrene i et nyt håndarbejder eller have en hyggelig kreativ stund?

Jeg kommer gerne ud og laver workshops eller kurser for grupper, foreninger og virksomheder.

Tidligere har jeg lavet workshops for blandt andet kulturhuse, en social forening, i en indskolingsklasse og for medarbejderne i en garnforretning.

Indhold og varighed tilpasser jeg selvfølgelig til jeres arrangement. Nedenfor har jeg skitseret forskellige temaer, men vi kan også finde frem til noget skræddersyet til jer.

Temaer for et kursus, workshop eller foredrag

Tema 1: Spind dine garnrester til nyt garn
Der er fokus på at genanvende garnrester og skabe nogle nye unikke effektgarner. Vi snakker om spændende farve og tekstur kombinationer og I lærer at karte restegarn til nye fibre og basale spindeteknik.

 

Tema 2: Basis spindekursus, enten håndten eller rok
Vil I gerne lære at spinde jeres eget garn? Her får I en grundig indføring i teknikken bag det at spinde og en række øvelser, så I får det ind i hænderne. At spinde kræver håndelag og øvelse, men jeg viser jer hvordan I lettest kommer i gang og nogle gode ’begynderteknikker’.

 

Tema 3: Fra får til garn
Hvordan bliver uld egentlig til garn? Vi snakker om og mærker på forskellige uldtyper og gennemgår processen med at vaske og ordne uld til spindefibre. Samt introduktion til det at spinde.

 

Tema 4: Brug dine garnrester kreativt
Her får I en masse forskellig inspiration til hvordan du kan bruge dine garnrester lige fra forskellige strikkeprojekter med garnrester til at genspinde rester til nyt garn, at lave viklebilleder, pomponer mm. Jeg viser forskellige eksempler og teknikker og vi prøver ting af i praksis.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket lokale?

Det er sådan set underordnet, så længe der er plads til alle deltagere og et bord i en rimelig størrelse. Deltagerne skal både kunne sidde og stå, så det skal helst ikke være alt for trangt. Er det et kursus i spinderok skal der være gulvplads til rokkene. Og så er godt lys virkelig en fordel.

Jeg har holdt workshops i både klasselokaler, mødelokaler, en stue og i haven – det meste kan lade sig gøre😊

 

Hvad med materialer?

Deltagerne til spind med restegarn skal selv medbringe garnrester i forskellige farver og kvaliteter – ca. 30-50g pr person og også gerne en saks. Til alle workshops medbringer jeg vasket fåreuld til brug på workshoppen. 

 

Hvad med udstyr?

Når man skal spinde kræver det noget udstyr. Jeg har udstyr til at 13 deltagere kan lære at karte og spinde på håndten. Jeg har også 4 spinderokke man kan låne til kruser. Er I flere der skal på spindekursus skal I selv medbringe funktionsdygtige rokke.

 

Hvor mange kan vi være?

Skal I lære at karte uld og spinde på håndten har jeg udstyr til 13 personer – er I flere end det skal I selv stå for at skaffe/medbringe udstyr til resten. Jeg synes at 8-12 personer på en workshop er rigtig passende. Så får alle den hjælp og guidning de har brug for. Jeg har holdt workshops for op til 45 personer og det kan også fungere, men der bliver der meget mindre individuel hjælps til den enkelte.

 

Hvad koster det?

Skal jeg komme ud til jer er det en fast pris på 800.- i timen plus moms. Om jeg skal komme 2, 3 eller 5 timer er op til jer. Dertil kommer kørsel efter statens takster og eventuelle bro eller færge udgifter.

 

Underviseren

Jeg elsker garn og har strikket lige siden jeg lærte det som teenager. Som studerende arbejdede jeg som ’Levende museum’ i Den Gamle By i Århus, hvor jeg bl.a. viste publikum, hvordan man i 1800tallet spandt garn på både håndten og spinderok.
Da jeg 10 år senere flyttede i hus blev der plads til egen spinderok og siden har jeg eksperimenteret med alle mulige former for spindefibre.
Jeg glæder mig til at hjælpe dig igang med at spinde.

Hilsen Astrid Sandmark

"Astrid er en dygtig og meget observant underviser, der giver alle deltagerne muligheder på hver deres niveau. Intet er for småt eller for stort og alle oplevede vist en eller anden for succes. Dejlig dag, dejligt kursus."
Birgit, kursusdeltager i september 2021