Sandmark Uld

Book et kursus, en workshop eller et foredrag

Få mig på besøg

Skal I opleve at have fingrene i et nyt håndarbejder eller have en hyggelig kreativ stund?

Jeg kommer gerne ud og laver workshops eller kurser for grupper, foreninger og virksomheder.

Tidligere har jeg lavet workshops for blandt andet kulturhuse, en social forening, i en indskolingsklasse og for medarbejderne i en garnforretning.

Indhold og varighed tilpasser jeg selvfølgelig til jeres arrangement.

Nedenfor har jeg skitseret forskellige temaer, men vi kan også finde frem til noget skræddersyet til jer.

Tema 1: Spind dine garnrester til nyt garn.

Der er fokus på at genanvende garnrester og skabe nogle nye unikke effektgarner. Vi snakker om spændende farve og tekstur kombinationer og I lærer at karte restegarn til nye fibre og basale spindeteknik.

Tema 2: Basis spindekursus, enten håndten eller rok

Vil I gerne lære at spinde jeres eget garn?

Her får I en grundig indføring i teknikken bag det at spinde og en række øvelser, så I får det ind i hænderne. At spinde kræver håndelag og øvelse, men jeg viser jer hvordan I lettest kommer i gang og nogle gode ’begynderteknikker’.

Tema 3: Fra får til garn

Foredrag.

Hvordan bliver uld egentlig til garn? Vi snakker om og mærker på forskellige uldtyper og gennemgår processen med at vaske og ordne uld til spindefibre. Samt introduktion til det at spinde.

Tema 4: Brug dine garnrester kreativt

Her får I en masse forskellig inspiration til hvordan du kan bruge dine garnrester lige fra forskellige strikkeprojekter med garnrester til at genspinde rester til nyt garn, at lave viklebilleder, pomponer mm.  

Jeg viser forskellige eksempler og teknikker og vi prøver ting af i praksis.

FAQ om at få mig på besøg

Hvilket lokale?

Det er sådan set underordnet, så længe der er plads til alle deltagere og et bord i en rimelig størrelse. Deltagerne skal både kunne sidde og stå, så det skal helst ikke være alt for trangt. Er det et kursus i spinderok skal der være gulvplads til rokkene. Og så er godt lys virkelig en fordel.

Jeg har holdt workshops i både klasselokaler, mødelokaler, en stue og i haven – det meste kan lade sig gøre😊

 

Hvad med materialer?

Deltagerne til spind med restegarn skal selv medbringe garnrester i forskellige farver og kvaliteter – ca. 30-50g pr person og også gerne en saks. Til alle workshops medbringer jeg vasket fåreuld til brug på workshoppen. 

 

Hvad med udstyr?

Når man skal spinde kræver det noget udstyr. Jeg har udstyr til at 13 deltagere kan lære at karte og spinde på håndten. Jeg har også 4 spinderokke man kan låne til kruser. Er I flere der skal på spindekursus skal I selv medbringe funktionsdygtige rokke.

 

Hvor mange kan vi være?

Skal I lære at karte uld og spinde på håndten har jeg udstyr til 13 personer – er I flere end det skal I selv stå for at skaffe/medbringe udstyr til resten. Jeg synes at 8-12 personer på en workshop er rigtig passende. Så får alle den hjælp og guidning de har brug for. Jeg har holdt workshops for op til 45 personer og det kan også fungere, men der bliver der meget mindre individuel hjælps til den enkelte.
Til et spinderok kursus er 6-7 personer passende, hvis alle er nybegyndere.

 

Hvad koster det?

Skal jeg komme ud til jer og lave undervisning er priserne:

Foredrag koster 2.900,-

 

Priserne er eks. moms + transport fra Midtsjælland til statens takster.

Send en forespørgsel

Mange tak for din forespørgsel. Jeg skal nok vende tilbage til dig i løbet af de næste par dage.